Μαθήματα δύναμης και αγάπης παρέδωσε στις 24/11/2013 ο Γιάννης Κούρος, ο υπερδρομέας, ο οποίος, λίγο μετά 9 το πρωί, ξεκίνησε από την Ίμπρο, για να τρέξει τα 90 χιλιόμετρα ανθρωπιάς από τα Σφακιά στα Χανιά, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την κτιριακή βελτίωση του κέντρου αποκατάστασης παίδων και νέων Κρήτης, αλλά και την οικονομική ενίσχυση ιδρυμάτων της πόλης.

Μαζί του στην εκκίνηση στα Σφακιά, βρέθηκαν περίπου 10 παιδιά, δρομείς, καθώς και 8 άτομα από το σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης "Ορίζοντες", εκ των οποίων ένα σε αναπηρικό καροτσάκι.

Τα μέλη του συλλόγου "Ορίζοντες" ακολούθησαν τη διαδρομή μέχρι του Ασκύφου, ενώ ο Γιάννης Κούρος, μαζί και με άλλους δρομείς που τον ακολουθούσαν, συνέχισε, για να τερματίσει στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, όπου έγινε σύντομη εκδήλωση προς τιμήν του.

Λίγο μετά τις 11:30 πρωί, περίπου δύο ώρες από την εκκίνηση, ο Γ. Κούρος είχε διασχίσει τη διαδρομή από Ίμπρο, Ασκύφου, Βρύσες, πραγματοποιώντας μικρές στάσεις στον Ομπρόσνερο και στις Βρύσες και στους Αρμένους, για να δώσει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί με τον κόσμο που τον περίμενε.

Στους Αρμένους τον υποδέχθεικε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων, εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής και πολλοί κάτοικοι του χωριού

  • 1koyros1
  • Kouros


Back to top